Κωνσταντίνα Κοντομάρη – Χρηματοοικονομική Aσφαλιστική Σύμβουλος

Η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου και στην πραγματικότητα, είναι μια ημέρα υπενθύμισης για τη δέσμευση υπέρ της ισότητας των δύο φύλων με τις γυναίκες να αποτελούν έμπνευση και αλλαγή έναντι μακροχρόνιων  στερεοτύπων.

Γυναίκα… Ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους που τους υπηρετεί καθημερινά με πρόγραμμα, συνέπεια και αγάπη μέσα στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας σε μια εποχή έντονων προκλήσεων και συνεχόμενων αλλαγών.

Δεν είναι τυχαία η ρήση που λέει: «Εάν θες να ειπωθεί κάτι… ρώτα  έναν άνδρα, εάν θες να γίνει κάτι… ρώτα μία γυναίκα».

Η γυναικεία παρουσία στην εργασία ξεκλειδώνει και αναπτύσσεται δυναμικά αφού η γυναίκα είναι μια πρόκληση στις εποχές που ζούμε με αλλαγές σε κοινωνικό, αξιακό και οικονομικό επίπεδο.

Με τη γενική παρουσία της μέσα από την πολυπλοκότητα των ρόλων της –γυναίκα, επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα– έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να αναδείξει τα ταλέντα της και τις δεξιότητες της μέσα στο εργασιακό περιβάλλον και τα τελευταία χρόνια, με την ενεργή συμμετοχή της στην επιχειρηματικότητα, που της δίνει την ευελιξία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η παρουσία της γυναίκας στην εργασία είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος και για την παραγωγική, αλλά και για την οικονομική δραστηριότητα.

Συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και καταδεικνύει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο στην οικονομία, αλλά και στην παραγωγή.

Μια γυναίκα που βιώνει πληρότητα μέσα από την εργασιακή και οικογενειακή της ζωή λειτουργεί ως πρότυπο όχι μόνο για τα παιδιά και την οικογένειά της, αλλά και για την κοινωνία γιατί θα εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να διεκδικήσουν και εκείνες μια θέση σε όλους τους τομείς –στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στην οικογένεια, στην πολιτική.

Η ενεργή γυναικεία παρουσία αφορά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, που κάθε μέρα πασχίζουν να ισορροπήσουν μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και κάθε μέρα δίνουν τον δικό τους αγώνα και τις δικές τους μάχες για προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση, αλλά και για οικονομική και επαγγελματική εξέλιξη. Που συμμετέχουν στα κοινά γιατί τις ενδιαφέρει να αφήσουν έναν κόσμο καλύτερο –όχι μόνο για τα παιδιά τους αλλά για την κοινωνία ολόκληρη.

Μέσα από όλα όσα έχουν καταφέρει, οι γυναίκες λειτουργούν με αυτοπεποίθηση και καταθέτουν καθημερινά τον καλύτερό τους  εαυτό στην εργασία, αλλά κυρίως στο σπίτι, σ’ έναν από τους πιο βασικούς ρόλους αυτόν της μητέρας για να μεγαλώσουν με αγάπη  τα παιδιά τους, που είναι οι αυριανοί πολίτες σ’ έναν κόσμο που όλοι θέλουμε να ζήσουμε με ειρήνη, δικαιοσύνη, προσφορά και αγάπη.

  • Ένα χρονογράφημα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, από την Κωνσταντίνα Κοντομάρη, Οικονομική Σύμβουλο – Συγγραφέα προσωπικής ανάπτυξης

Πηγή: https://topconcept.gr/gynaika-ekeini-poy-ola-ta-mporei/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *