Κωνσταντίνα Κοντομάρη – Χρηματοοικονομική Aσφαλιστική Σύμβουλος

Από την Κωνσταντίνα Κοντομάρη (*)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να αισθανόμαστε καλά. Η ζωή όμως είναι γεμάτη προκλήσεις και ανατροπές. Έτσι είναι δύσκολο να μπορείς να είσαι κάθε μέρα καλά. Πώς μπορείς να είσαι καλά όταν ένας δικός σου άνθρωπος δεν είναι καλά ή δεν μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου ή έχασες τη δουλειά σου και τόσα άλλα που καθημερινά μας φέρνουν συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης, απόρριψης, λύπης και θυμό.

Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και τα συναισθήματα είναι στη ζωή μας και τα καλά και τα κακά.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα διαχειριστούμε και να έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Να επικεντρωθούμε στην στιγμή να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για ότι καλό έχουμε στην παρούσα φάση και να δούμε τις εναλλακτικές που μας οδηγούν σε μια πιο αισιόδοξη οπτική.

Όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα και μας προσφέρουν μια διαφορετική ετοιμότητα για κινητοποίηση και δράση. Το κάθε συναίσθημα βοηθάει στην προσωπική μας εξέλιξη και μας κάνει λίγο πιο δυνατούς. Όταν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας σημαίνει ψυχική και σωματική υγεία, σημαίνει εκτόνωση από αρνητικά συναισθήματα και απενεχοποίηση.

Κανένα στόχο δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε εάν πρώτα απ’ όλα δεν αισθανόμαστε καλά και η συναισθηματική αγωγή είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητάς μας και θα λειτουργήσει ως φωτεινός φάρος για την πραγματοποίηση των ονείρων μας.

Γιατί τα συναισθήματά μας είναι η ζωή μας και η σωστή διαχείριση σημαίνει υγεία στο σώμα και στην ψυχή.

Πηγή:https://now24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *